Marketing
Analytics

Marketeers en data scientists zouden eigenlijk wat vaker met elkaar moeten spelen. Het creatieve marketing brein tegenover het brein dat houdt van feiten en insights is een winnende combinatie gebleken. Onze klanten vertellen je daar graag alles over. Meer weten? Maak een afspraak voor een oriëntatiegesprek.

Klanten activeren

Organisaties met de beste datastrategie en analyse capaciteit zijn aan de winnende hand.

Portfolio’s optimaliseren

Succesvolle marketeers sturen niet enkel op gut feeling, maar maken het verschil met data-driven insights.

Winst maximaliseren

Wij zijn professionals op het gebied van data analytics, technologie en domeinkennis.

Insights

Kloppend Marketinghart vraagt om datagedreven beslissingen

Kloppend Marketinghart vraagt om datagedreven beslissingen

Met samenwerkingen kom je tot betere inzichten, beamen Herman Knul, databasemarketeer bij de Hartstichting en William Elferink, datascientist bij Whayle. Voor de Hartstichting staat het belang van hun stichting en donateurs hoog in het vaandel, en Whayle’s missie om data in te zetten voor deze belangen creëert een soepele samenwerking tussen de twee partijen. Herman en William spelen hierin de hoofdrol, en werken samen aan hun gedeelde passie om bruikbare inzichten uit data te halen om daarbij betere beslissingen te kunnen nemen.

Spelen om te overleven

Spelen om te overleven

Walvissen spelen van jongs af aan en houden dat de rest van hun leven vol. Het heeft een belangrijke functie in hun overlevingsstrategie. Door te spelen kunnen ze zonder grote risico’s van elkaar leren en nieuwe dingen ontdekken in hun omgeving. Het zorgt ervoor dat ze goed zijn voorbereid als het er echt om gaat.

Be a Henry

Be a Henry

“Als ik had gevraagd wat mensen willen, dan hadden ze snellere paarden gezegd.”

Deze beroemde uitspraak wordt toegeschreven aan Henry Ford. Hij verdreef paarden uit het straatbeeld met massaal geproduceerde zwarte auto’s, de Model T. Destijds een disruptieve innovatie van een visionair ondernemer zonder dat er geavanceerde data analytics aan te pas kwam.

Klanten activeren

Standaard marketing tools leveren in het beste geval standaarduitkomsten op. Ben je de voorspelbaarheid moe en word je veel liever verrast? Maak dan gebruik van onze geavanceerde analysemodellen. Daarover kan je van alles zeggen, behalve dat ze standaard zijn. Onze tools, die we custom made voor je ontwerpen en inregelen, draaien op data afkomstig uit interne en externe bronnen. En trekken haarfijn de grens tussen ‘ruis’ en ‘relevant’. Zo levert Whayle jou de inzichten waarmee je van slapende klanten blije klanten maakt.

Portfolio’s optimaliseren

Hoe haal je aantoonbaar meer waarde uit je portfolio? Is dit voor jou nog een vraag? Voor onze data scientists is dit dagelijks werk. Of je portfolio nu vol zit met klantgegevens, product- of leveranciersinformatie, wij gaan ermee aan de slag. Elke portfolio vormt een rijke bron van data en van inzichten, die tot nu toe meestal buiten je zichtveld bleven. Whayle zal deze verborgen inzichten efficiënt voor je ontsluiten. Zodat je voortaan in elk verbeterproces, scherper dan ooit, de juiste data gedreven keuzes maakt.

Winst maximaliseren

Hoe begin je als je de volledige customer journey in kaart wil brengen? Met het aanboren van verschillende databronnen natuurlijk. In een oceaan van data rollen onze data scientists een fijnmazig net met zogenaamde touchpoints voor je uit. Om in visserstermen te bljven: deze touchpoints zijn als haakjes-met-aas, waarmee we waardevolle inzichten voor je naar boven hengelen. Nieuwe, dagverse, informatie waarmee je direct aan de slag kan gaan. Bijvoorbeeld om de user experience naar een hoger plan te tillen of klanten beter te laten converteren. Zet koers naar een data gedreven marketing organisatie met een structureel hogere winstmarge.
Home 9 Marketing Analytics